Catering: Behaal een erkend diploma

Vanaf nu mogelijkheid tot het behalen van een erkend diploma niveau 2 als Catering Medewerkster of Catering Beheerder (niveau 3/ 4), aanvullend met 3 inspiratie sessies op het gebied van gastvrijheid! Dit alles d.m.v. persoonlijke praktijklessen op uw locatie en e-learning!

Branche erkende opleiding Cateringmedewerker (O.C.C.-B) voor de medewerkers. 

 

Een restaurant- of keuken medewerker binnen uw organisatie verricht alle voorkomende werkzaamheden binnen uw restauratieve voorziening. Van de voorbereiding van lunches, snacks en warme gerechten tot en met de verstrekking van deze gerechten en dranken. Het doel van deze training is het behalen van het branche erkende diploma catering medewerker O.C.C.-B.


De opleiding bestaat uit de volgende modules:

 • Kwaliteit, hygiëne en veiligheid
 • Voedingsgebruik
 • Communicatie
 • Productie & uitgifte
 • Gastgerichte verkoop
 • Intern overleg

 

De training bestaat uit een online leeromgeving waarbij de deelnemer al het lesmateriaal en haar portfolio kan vinden en praktijklessen op uw locatie waarbij de stof wordt uitgelegd.
Wanneer het theorie-examen voldoende is gemaakt ontvangt de deelnemer het branche erkende diploma cateringmedewerker O.C.C.-B.

Naast het behalen van het officiële O.C.C.-B diploma bieden wij aanvullend een aantal inspiratie sessies aan waarvoor de medewerkers een certificaat overhandigd krijgen. Deze sessies zijn meer gedrag gerelateerd, waarbij bewustwording van het belang van gastgericht werken als groot onderdeel zal worden meegenomen.

Onderstaande sessies kunnen op maat worden ingevuld, naargelang de wensen en behoeftes van de opdrachtgever.

Gastvrij ondernemerschap:
Wat is nu gastvrijheid en wat is voor jou als persoon het ultieme gevoel van gastvrijheid? Hoe belangrijk is oprechte aandacht naar de gasten toe en wat verstaan we onder oprechte aandacht.

Verkooptechnieken in de horeca of te wel UPSELLING:
Het is belangrijk om te weten wat voor type bezoeker er naar de restauratieve voorziening gaat komen en hoe gaat deze bezoeker verleid worden om niet alleen de gasttevredenheid maar ook de gemiddelde besteding te verhogen?

Werkwijze van serveren en presenteren; algemene etiquette:
Wat is de werkwijze bij het serveren en presenteren van gerechten en of dranken in de restauratieve voorziening? Wat voor uitstraling wil je bereiken en op wat voor manier gaan wij onze gasten ontvangen.

Contact opnemen
  Kok met Quoute: Uit onderzoek is gebleken dat clienten vriendelijkheid maar ook oprechtheid van het personeel als meest belankrijk ervaren in hun beleving van gastvrijheid

  CONTACT  Voorhaven 25
  1135 BL Edam
  06 – 2065 6015
  elianne@meerkleur.com

  AFSPRAAK MAKEN