MEERKLEUR! TRAININGS- EN ADVIESBUREAU

MEERKLEUR! adviseert, traint en ondersteunt organisaties bij alle vraagstukken op het gebied van gastvrijheid, horeca en catering.

Ik verbaasde me over de sfeerloosheid. De koffie die we kregen… helemaal niet lekker. Kan veel beter. En dat plastic bekertje kan ook best worden vervangen door porselein, dat hoeft heus niet veel meer te kosten.Elianne

Wij weten hoe belangrijk het is dat medewerkers in de zorg en horeca bewust moeten worden van het te behalen effect bij bezoekers en gasten, wanneer zij op de juiste manier gastgericht werken én het eten & drinken op een aantrekkelijke manier presenteren.

  • Ons doel is om de groep medewerkers in de zorg veel meer te laten werken op een hotel- en horecamatige manier, waarbij gastgericht werken noodzakelijk is voor de optimale beleving van een gast.
  • Daarbij zal uitgebreid aandacht besteed worden aan: het belang van een goede samenwerking, betrokkenheid en communicatie onder elkaar als medewerkers maar zeker ook richting de gast.
  • Dit alles resulteert in een hogere tevredenheid van de gasten.

 

Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan in de horeca, bedrijfscatering en de hotelbranche werden mijn ogen geopend voor de zorg toen mijn schoonmoeder terecht kwam in een zorgcentrum.

Inmiddels heeft het zorgcentrum een metamorfose ondergaan waarbij de inrichting, sfeer en ambiance aanzienlijk is veranderd. De koffie is er beter op geworden en wordt zelfs geserveerd in porselein. Doordat er ook gewerkt wordt met een kleine kaart en een dagmenu voor gasten eten we hier geregeld met mijn schoonvader en de kinderen.

“Dat was voor deze verbouwing zeker niet denkbaar ”.

Mijn kennis & ervaring uit het bedrijfsleven in combinatie met mijn passie voor eten & drinken wordt gezien als een toegevoegde waarde voor in de zorg. Klanten vinden mij betrokken, enthousiast, duidelijk, positief maar ook kritisch en to-the-point.


Na een lange en mooie leerzame tocht door het Horeca land van strandpaviljoen tot sterren niveau heb ik extreem veel knowhow opgebouwd in al deze jaren, maar alles voortkomend uit interesse in het vak en de mensen die er vervolgens mee werken, in deze periode val je op door je inzet en kijk op de materie.

Ik ben iemand met een helikopter view met een gezonde dosis inzet op allerlei vlakken, zoals;

De uitdaging om te werken met keukenteams waarbij de aandacht voor hun vakkennis en hun passie niet verloren gaat in de hectiek van de dag.Piet
  • Aansturen en begeleiden van koks en keukenteams
  • Ik help bij het financiële stuk in de horeca: lening, omzetbegroting, winst en verlies rekening etc.
  • Uitleg calculatie/ begroten en offreren aan keukenmanagement
  • Kennis van voedselveiligheid en toepassen geldende regels
  • Voedings-, menu- en receptenleer
  • Moderne kooktechnieken en smaaksturing en consistentie
  • Creatief koken met streekproducten, opmaak en garnering

Contact opnemen:

Kok met Quoute: Uit onderzoek is gebleken dat clienten vriendelijkheid maar ook oprechtheid van het personeel als meest belankrijk ervaren in hun beleving van gastvrijheid

CONTACTVoorhaven 25
1135 BL Edam
06 – 2065 6015
elianne@meerkleur.com

AFSPRAAK MAKEN