Restaurant Gastvrij denken én doen

Wij van MEERKLEUR! weten hoe belangrijk het is dat medewerkers in de zorg en horeca bewust moeten worden van het te behalen effect bij bezoekers en gasten, wanneer zij op de juiste manier gastgericht werken én een maaltijd op een aantrekkelijke manier presenteren.

Voor diverse organisaties in de zorg is een programma ontwikkeld voor de groep medewerkers die met eten en drinken te maken hebben, zoals medewerkers van het Grand Café, Zorghotel of van het (personeels)restaurant. Functie- of ruimte benamingen zijn mogelijk per zorginstelling anders.

Het doel van de training is dat deze groep medewerkers veel meer gaan werken op een hotel- en horecamatige manier, waarbij gastgericht werken noodzakelijk is voor de optimale beleving van een gast. Daarnaast zal uitgebreid aandacht besteed worden aan: het belang van een goede samenwerking, betrokkenheid onder elkaar en de juiste communicatie naar elkaar en naar de gast. Tevens zal er in het trainingsprogramma nadrukkelijk stil worden gestaan bij de gedragcompententies van een ‘ideale collega’. Bij de vraag wat voor vaardigheden belangrijk zijn voor een nieuwe collega, wordt eigenlijk een spiegel voorgehouden. Deze bewustwording levert leerzame discussies op binnen de groep.

Het is ook belangrijk om te constateren welk assortiment er nu wordt verkocht of aangeboden in het Grand Café, restaurant, zorghotel of een ander restauratief gedeelte. Wat willen wij straks gaan aanbieden / verkopen? Hoe kijkt de gast door zijn bril naar jouw restaurant? Wordt hij dagelijks verleid? En presenteren én bereiden wij de producten op de juiste hotelmatige wijze? Dit is de eerste stap om mee aan de slag te gaan. Het is van groot belang dat de medewerkers zelf met eigen ideeën komen over bepaalde producten en presentatiematerialen, zo voelen zij zich betrokken en zijn ze vaak meer gemotiveerd.

 

Contact opnemen
  Kok met Quoute: Uit onderzoek is gebleken dat clienten vriendelijkheid maar ook oprechtheid van het personeel als meest belankrijk ervaren in hun beleving van gastvrijheid

  CONTACT  Voorhaven 25
  1135 BL Edam
  06 – 2065 6015
  elianne@meerkleur.com

  AFSPRAAK MAKEN